buktvik badehotell

Svarte Svingende har ved flere anledninger spilt på Buktvik badehotell i Buktvik. Flere av orkesterets sanger, særlig sommersangene, har hentet inspirasjon fra dette idylliske stedet et sted langs sørlandskysten, der mange av oss har feriert i barndommen. Her er en lenke til Buktvik og Øhre historielag, der du blant annet kan lese om badehotellets historie.

http://buktvik.blogspot.com/

Utdrag fra to av Svarte Svingendes sommersanger kan du høre her. Anders Grønseth spiller saxofon på "Rester av en sommerdag". Fra "Sommer i Buktviksund" (1997)

Rester av en sommerdag / Sommer'n skal være slik som den varHvert år i festivalens 13-årige historie, har Svarte Svingende opptrådt på Hosle hagefestival. Festivalen ble foreløpig lagt ned etter arrangementet i 2010. Som en inspirasjon til andre som vil lage nærfestival: Her er en lenke til Norsk Nærfestivalforbund.

http://naerfestival.blogspot.com/

Tidlig i Svarte Svingendes historie (1995) , ble det laget en musikkvideo til Sangen "Er'ekke det ene, så er'e det andre". Musikkopptaket ble gjort på to spors lydbånd og videoopptakene på Super-VHS. Regi: Annette Heyerdahl. Bandets medlemmer spiller roller i filmen: Mannen som drar på gråtekurs, er bassist Dag Skaare. Selvmorderen på jernbaneskinnen er pianist Torstein Arisholm. Gatesangerne er gitarist Terje Emberland og vokalist Jon Husø. Den uheldige mannen med kofferten er trommeslager Thor Steffensen. Machofyren med bart er tidligere saxofonist i bandet, Kjartan Selnes. På denne innspillingen er det Torstein Arisholm, som trakterer alt-sax på soloen.

http://www.youtube.com/

Nok en nostalgisk tur til YouTube: En tidlig forløper til Svarte Svingende, var Caligaris kabinett. Her kan du høre A-siden fra bandets første singel "Radiokommunikasjon" (1981):

http://www.youtube.com/

Siste buss til Galgeberg var med på Svarte Svingendes CD nummer fem "Døgnfluesanger" og nummer seks "Trist og leit". Teksten ble også brukt i Oslo sporveiers plakatserie "Dikt underveis", og var med i antologien "Dikt underveis" (2006). Utdraget du kan høre her er fra "Trist og leit"-versjonen:

dikt underveis

Siste buss til GalgebergOg her er to vers av "Det korteste strå" fra CDen "Andedammen" (2011):

Det korteste stråFlere sanger av Svarte Svingende kan du høre på MySpace:

Trist og leit (fra "Trist og leit" 2007)

Døgnfluenes sang (fra "Trist og leit" 2007)

Jeg spenner opp et lerret (fra "Trist og leit" 2007)

Obduksjonsrapporten (fra "Trist og leit" 2007)

Andedammen (fra "Andedammen" 2011)

Puslespill (fra "Andedammen" 2011)

I kantina Christina ( fra"Andedammen" 2011)Svarte Svingendes hjemmeside er laget av Billedkunstneren Hanne Frey Husø. Her er en lenke til hennes egen hjemmeside:

www.freyhaus.no